ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΕΣΡ

0
359

Προς: Διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού κ.Κώστα Μπούρα

Γ.Γ. Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Γ.Γ. Πρωθυπουργού κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο

ΚΟΙΝ: Αρχηγούς Κομμάτων

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Η Κυβέρνηση φέρει τροπολογία στο συζητούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για παράταση της θητείας των Ανεξάρτητων Αρχών και δη αυτή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Αυτό γίνεται για πολλοστή φορά, με αποτέλεσμα σε εμάς να δημιουργείται η άποψη ότι,   ή σας είναι αδύνατον να επιλέξετε προσωπικότητες που να επιφορτιστούν ένα σοβαρό λειτούργημα , όπως αυτό του προέδρου του ΕΣΡ και των μελών του, ή υπάρχουν σκοπιμότητες.

Αυτές ακριβώς τις σκοπιμότητες η περιφερειακή ραδιοφωνία και ιδίως η τηλεόραση,  τις πληρώνουν ακριβά με την δραστηριότητα , την εμπάθεια και την παράβαση καθήκοντος ενός προέδρου με αυταρχική νοοτροπία.   (Μπορούμε να το αποδείξουμε με στοιχεία, με πρώτο την αγνόηση αποφάσεων ακόμη και του ΣτΕ)

Η επιδιωκόμενη εξόντωση των τηλεοπτικών μας σταθμών από τον ¨ισόβιο¨ αλλά αμειβόμενο πρόεδρο του ΕΣΡ αποδεικνύεται με τις πράξεις του , τις ενέργειές του και τις άδικες και ύποπτες και χωρίς καμία τεκμηρίωση ποινές που μας επιβάλλει, ακόμη και για «ψύλλου πήδημα». Για δε στοιχειώδεις δικονομικές διαδικασίες ή απολογίες αυτές δεν υπάρχουν στο ΕΣΡ, ούτε λόγος. Μόνο τα προσχήματα χρησιμοποιούν.

Αναμέναμε την άμεση αντικατάσταση των μελών του ΕΣΡ με πρόσωπα κύρους, δίκαια και ενημερωμένα προκειμένου η περιφερειακή τηλεόραση να συνεργαστεί ή και να οδηγηθεί με δίκαιο τρόπο σε νέα αναπτυξιακή πορεία, μέσα σ αυτή την δραματική κατάσταση που όλοι μας ζούμε.

Φτάνει πια η εμπάθεια και η στόχευση του προέδρου του ΕΣΡ εναντίον της περιφέρειας .

Την έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά, τόσο που πολλά μέλη μας κινδυνεύουν να αφανιστούν, από την συμπεριφορά και τα πρόστιμα του απερχόμενου προέδρου του ΕΣΡ.

Σας παρακαλούμε για την εφαρμογή των Νόμων και την άμεση αντικατάσταση του προέδρου του ΕΣΡ ή και άλλων μελών του, με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους δίκαια και αξιοκρατικά.

 

Ο Πρόεδρος

Νίκος Μπελογιάννης