ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

0
370

Μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 η Ένωση, αφού συνεκτίμησε την διαμορφωθείσα κατάσταση στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο και σε συνάρτηση με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, πήρε αποφάσεις σχετικά με την στήριξη των μελών της.
Κατ’ αρχήν:
Η Ένωση κατανοεί τους λόγους της απεργίας των εργαζομένων στα τηλεοπτικά μέσα και λυπάται που τόσοι πολλοί εργαζόμενοι χάνουν την δουλειά τους.
Η συνεχιζόμενη και παρατεταμένη υπολειτουργία των σταθμών μας, λόγω έλλειψης ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών, πλήττει οικονομικά τις επιχειρήσεις μας, που ούτως ή άλλως δίνουν μεγάλο αγώνα επιβίωσης μέρα με τη μέρα.
Η ανάγκη για επικοινωνία, τούτες τις ώρες, είναι ακόμη μεγαλύτερη για την περιφέρεια, η οποία στηρίζει την ενημέρωσή της στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, γεγονός που αποδεικνύεται από την μετρημένη διεισδυτικότητα στις τοπικές κοινωνίες.

Κατόπιν αυτών:
1.Καλούμε τις ενώσεις εργαζομένων να εξαιρέσουν από την συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων τα μέλη τους που εργάζονται σε περιφερειακά μέσα

2.Σε κάθε περίπτωση, η Ένωση, θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους ιδιοκτήτες μέλη της που θα προχωρήσουν στην κανονική λειτουργία των σταθμών, σε περίπτωση παράτασης της απεργίας.

Για το ΔΣ                       Ο πρόεδρος
Νίκος Μπελογιάννης