ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

0
380

ΑΘΗΝΑ 20 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣ: ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΟΙΝ.: ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΡΑΠΕΖΑ
EUROBANK ΤΡΑΠΕΖΑ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Το τελευταίο εξάμηνο γινόμαστε μάρτυρες ενός τηλεοπτικού βομβαρδισμού προβολής τραπεζικών προϊόντων, στους τηλεοπτικούς σταθμούς Πανελλήνιας εμβέλειας, με ταυτόχρονο αποκλεισμό των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών (με εξαίρεση προγράμματα προβολής της τράπεζας Πειραιώς).

Παρακολουθώντας τις οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας, έχουμε να επισημάνουμε ότι μετά από την Ενίσχυση των Τραπεζών από το κράτος (δηλαδή από εμάς τους φορολογούμενους) ΟΛΕΣ οι Ιδιωτικές Τράπεζες άλλαξαν δομή και μετατράπηκαν ουσιαστικά σε κρατικές.
Η αλλαγή αυτή, κατά την άποψή μας, εντάσσει τις Τράπεζες και συνεπώς την προβολή των προϊόντων τους στο νόμο που αφορά την κατανομή της διαφήμισης του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, στον οποίο προβλέπεται ότι το 30% πρέπει να πραγματοποιείται μέσω των ενημερωτικών περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών (εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης).
Θεωρούμε περιττό να επισημάνουμε την σπουδαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας της περιφερειακής τηλεόρασης και την συμβολή της στην τοπική ενημέρωση αλλά και την τεράστια διείσδυση στις τοπικές κοινωνίες.
     Όπως και το γεγονός ότι θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιλέγουν τους ενημερωτικούς περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς της ένωσής μας για τις καμπάνιες τους.
Κατόπιν όλων αυτών,
1. Ζητούμε να επανεξετάσετε τα προγράμματα προβολής των τραπεζικών προϊόντων και να εντάξετε σε αυτά τους Ενημερωτικούς Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς σταθμούς, σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας αλλά και τους νόμους της αγοράς και
2. Καθιστούμε κοινωνό του αιτήματός μας τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.
Για την Ένωση Ιδιοκτητών Ενημερωτικών Περιφερειακών
Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδος

Νίκος Μπελογιάννης
Πρόεδρος