ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΕΟΤ

0
361

Προς τον Υφυπουργό στον πρωθυπουργό
κ.Σίμο Κεδίκογλου

Κύριε Υπουργέ

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας επισημάνουμε το σοβαρό θέμα των ανεξόφλητων οφειλών του ΕΟΤ μέσω πτωχευμένης διαφημιστικής εταιρείας για το έτος 2009.

Συγκεκριμένα, στα περιφερειακά κανάλια και τα ραδιόφωνα είναι ακόμη και σήμερα ανεξόφλητα αυτά τα ποσά του 2009 ενώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι αρμόδιοι του ΕΟΤ μας συνιστούσαν υπομονή. ΟΥΔΕΠΟΤΕ  αμφισβήτησαν αυτές τις οφειλές. Όμως το τελευταίο εξάμηνο μας αναφέρουν ότι το 2009 ήταν παράνομη η ανάθεση στη διαφημιστική της προβολής του ΕΟΤ.

Κύριε Υπουργέ,

Δεν είναι δυνατόν εμείς όταν μας αναθέτει μια κρατική υπηρεσία, τηλεοπτική και ραδιοφωνική εντολή μέσω διαφημιστικής να κάνουμε έλεγχο νομιμότητας. Αλήθεια οι αρμόδιοι διευθυντές του ΕΟΤ όταν συνεργαστήκαμε μαζί τους για τον καθορισμό και το πλάνο προβολής των spots αγνοούσαν το παράνομο της σύμβασης?

Επειδή και η διαφημιστική αδιαφόρησε όλο αυτό το διάστημα αναγκάστηκαν πολλοί να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να πάρουν Δικαστική Απόφαση εις χείρας τρίτων, (δηλαδή ΕΟΤ), έτσι ώστε να μην έχει δικαίωμα ο ΕΟΤ να πληρώσει την πτωχευμένη Διαφημιστική Εταιρεία.

Κύριε Υπουργέ

Ζητούμε επιτακτικά την προσωπική παρέμβαση (για μας είναι θέμα επιβίωσης) διότι νομικά πρέπει να στραφούμε με πλαγιαστική αγωγή εναντίον του ΕΟΤ (στην οποία έχουμε 100% δίκιο) και να βγει μια απόφαση μετά από 3-4 χρόνια με ποσό διπλάσιο των οφειλόμενων.

Οι νομικοί μας λένε ότι μπορεί με απόφαση του Δ.Σ του ΕΟΤ να δοθούν τα οφειλόμενα στα Περιφερειακή κανάλια και ραδιόφωνα και να πιστωθεί ο σύνδικος πτωχεύσεως της μεσολαβούσης Διαφημιστικής Εταιρείας.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γραμματέας
Νίκος Μπελογιάννης                                                 Γιώργος Σιμόπουλος