ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ κο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΣΚΕΨΗ

0
352

Αθήνα , 10 Οκτωβρίου 2017

 Αριθ.  Πρωτ. 205

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε η Ένωσή μας μετέχει από την πρώτη στιγμή στις τριμερείς συναντήσεις που οργανώθηκαν υπό την εποπτεία σας, για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ και ευρύτερα της ασφάλισης των δημοσιογράφων και των λοιπών εργαζομένων στα ΜΜΕ της χώρας.

Μάλιστα καταθέσαμε και γραπτώς τις απόψεις μας με το από 4/9/2016 Υπόμνημά μας (Α.Π 139), στο περιεχόμενο των οποίων ασφαλώς και εμμένουμε.

Το τελευταίο διάστημα διαπιστώσαμε πως δεν προσκαλούμεθα πλέον στις σχετικές συναντήσεις όπως και οι λοιπές εργοδοτικές οργανώσεις του Περιφερειακού Τύπου και δικαιολογημένα μείναμε με την εντύπωση πως αυτό οφείλεται στο ότι οι σχετικές συζητήσεις και οι προτεινόμενες λύσεις δεν μας αφορούν και δεν θα περιλαμβάνουν τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ της Περιφέρειας.

Όμως από τα  δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών  και από τις διακινούμενες ένθεν και ένθεν προτάσεις διαπιστώνουμε ότι κάθε άλλο παρά αυτό ισχύει, και ότι οι σχεδιαζόμενες «λύσεις» μας αφορούν και μας ενδιαφέρουν άμεσα ως επιχειρήσεις ΜΜΕ της Περιφέρειας.

Υποθέτουμε πως αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε να υπάρξουν τετελεσμένα ενώπιον των οποίων  θα βρεθούμε χωρίς να έχει ζητηθεί καν η γνώμη μας.

Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν αυτά τα τετελεσμένα οδηγούν, όπως ακούμε, σε περαιτέρω ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις των επιχειρήσεών μας και που αν επιβεβαιωθούν, ειδικά για την Περιφερειακή Τηλεόραση, θα οδηγήσουν νομοτελειακά είτε σε δραματικές ανακατατάξεις στο επίπεδο απασχόλησης στον κλάδο είτε σε λουκέτα πολλών Τηλεοπτικών Σταθμών της Περιφέρειας.

Σ’ αυτή την περίπτωση θα υποχρεωθούμε να αντιδράσουμε με κάθε διαθέσιμο πολιτικό και νομικό μέσο, ακόμη και ενώπιον των ευρωπαϊκών θεσμών.

 

Ως εκ τούτου ζητάμε να ενημερωθούμε έγκαιρα και έγκυρα πριν υπάρξουν οριστικές αποφάσεις και βεβαίως πριν αναληφθεί οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία εκ μέρους σας.

Ζητάμε επίσης να κληθούμε, εφόσον οι προτεινόμενες ρυθμίσεις μας αφορούν, και σε οποιαδήποτε σχετική συνάντηση ή σύσκεψη οργανωθεί υπό την εποπτεία σας, πριν ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις.