ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ κα ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΥΠΕΡ ΕΔΟΕΑΠ

0
442

ΠΡΟΣ:  Κα Έφη Αχτσιόγλου

           Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

ΚΟΙΝ:  Κο Αναστάσιο Πετρόπουλο

            Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

 

Αθήνα , 3 Νοεμβρίου 2017

Αριθ.  Πρωτ. 211

Θάμα :    ΕΟΔΕΑΠ

 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

 

Μετά και τη χθεσινή συνάντηση-ενημέρωση σχετικά με το Σχέδιο Νομοθετικής Ρύθμισης για τον ΕΔΟΕΑΠ, στο οποίο φαίνεται πως έχει καταλήξει το Υπουργείο σας, και προκειμένου να μην δημιουργηθεί κανενός είδους παρανόηση ή σύγχυση σχετικά με τη θέση της Περιφερειακής Τηλεόρασης εν προκειμένω, είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε ότι εμμένουμε στα όσα ήδη κατ’ επανάληψη έχουμε θέσει υπόψη σας και υπόψη του κου Πετρόπουλου, γραπτά και προφορικά.

 

Είμαστε και παραμένουμε απολύτως αντίθετοι με την επιβολή οποιουδήποτε νέου πόρου- φόρου, έστω κι αν για ευνόητους λόγους βαφτίζεται «εργοδοτική εισφορά», καθώς κάτι τέτοιο, ειδικά για την Περιφερειακή Τηλεόραση θα αποτελέσει τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της υπέρμετρης και εξοντωτικής  φορολογικής επιβάρυνσης που υφίσταται σήμερα ο κλάδος με άμεση συνέπεια το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και τη δραματική συρρίκνωση της απασχόλησης.

 

Για πολλά χρόνια καταβάλουμε πλήρεις εισφορές (και όχι μειωμένες) και τώρα η  επιβάρυνση αυτή γίνεται ακόμη περισσότερο ακατανόητη και αδικαιολόγητη εφόσον  όπως διαπιστώνουμε εξαιρούνται (επειδή όπως λένε το επιθυμούν….) από τη σχετική ρύθμιση οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι του μεγαλύτερου μέρους της περιφέρειας (ΕΤΑΣ και ΤΕΑΣ). Άραγε όταν δημοσιοποιηθούν οι πραγματικοί λόγοι της εξαίρεσης, (που  εσείς τους γνωρίζετε), ποιους εύλογους ισχυρισμούς θα επικαλεστείτε;

 

Στη χθεσινή συνάντηση είχαμε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε και σχετικά στοιχεία για την κατάσταση και τις παροχές αυτών των Ταμείων που εξηγούν (αλλά δεν δικαιολογούν) και την απόφασή τους να παραμείνουν εκτός ΕΔΟΕΑΠ, την ίδια στιγμή που  συμπεριλαμβάνονται και μετατάσσονται στον ΕΟΔΕΑΠ χιλιάδες άλλοι  απλοί εργαζόμενοι της περιφέρειας,  χωρίς καν να ερωτηθούν!

Καμία αιτίαση κατά οποιωνδήποτε εργαζομένων δεν έχουμε. Ζητούμε ΜΟΝΟ ίση μεταχείριση για να μην μετατραπούν οι χώροι εργασίας μας  σε πεδία αντιπαραθέσεων των λίγων προνομιούχων   και  των  πολλών  με μόνο επιβαρύνσεις. Την  δίκαιη λύση πρέπει να την βρείτε και να την νομοθετήσετε εσείς και μόνο.

 

Με δική σας ευθύνη πάτε να  διαχωρίσετε τους εργαζομένους σε πατρικίους και πληβείους.

Αυτό είναι  άδικο, παράλογο, επικίνδυνο και αδιανόητο σε ένα κράτος δικαίου,  για την συνύπαρξη των εργαζομένων  δυο ταχυτήτων  και οι μισοί να έχουν  προκλητικά προνομία μέσα   στον ίδιο  χρόνο και  στον ίδιο  εργασιακό χώρο. 

 

Σε κάθε περίπτωση, αυτός είναι ένας ακόμη πρόσθετος σοβαρός λόγος που επιβάλλει, στην περίπτωση που τελικά επιβληθεί αυτός ο πόρος-φόρος-«εργοδοτική εισφορά», να εξαιρεθεί ρητά από αυτόν η Περιφερειακή Τηλεόραση. (όπως ακριβώς κάνετε και εξαιρείτε  τα δυο παραπάνω επαρχιακά επικουρικά ταμεία επειδή, όπως λένε, ….το επιθυμούν!!))

Σε αντίθετη περίπτωση εμείς θα προσφύγουμε σε κάθε αρμόδιο ευρωπαϊκό η ελληνικό Δικαστήριο, ακόμη  και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.