Επιστολή προς Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης

0
330

Αθήνα, 2/8/2017
Αρ. πρωτ. 200

ΠΡΟΣ : Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης

Κον Τ. Πετρόπουλο

Σταδίου 29 ΤΚ 10110   email :  gramm_k.asfalisis@yeka.gr

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Όπως γνωρίζετε η Ένωσή μας, που εκπροσωπεί και εκφράζει τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς της χώρας, μετέχει ανελλιπώς και από την πρώτη στιγμή, εδώ και ενάμισι χρόνο, σε όλες τις συσκέψεις και συναντήσεις που οργάνωσε το Υπουργείο σας, προκειμένου να βρεθεί λύση σχετικά με τη διάσωση και τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ.

Επίσης καταθέσαμε γραπτώς και αναλυτικά τις θέσεις της Περιφερειακής Τηλεόρασης για το ζήτημα αυτό (Α.Π 139/4-9-16) και μάλιστα, εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είμαστε από τους ελάχιστους φορείς είτε εργοδοτικούς είτε συνδικαλιστικούς που το έπραξαν.

Στην τελευταία τριμερή συνάντηση που έγινε πριν λίγες μέρες, δεν κληθήκαμε για πρώτη φορά να παραστούμε. Υποθέτουμε ότι αυτό συνέβη διότι εκρίθη ότι σε αυτό το στάδιο της συζήτησης το θέμα δεν μας αφορά.

Διαβάζοντας όμως τις προτάσεις που κατατέθηκαν, κυρίως από την πλευρά  της ΕΙΤΗΣΕΕ, αλλά και τα δημοσιεύματα με τις αντιδράσεις που αυτές οι προτάσεις προκάλεσαν, διαπιστώσαμε ότι το ζήτημα και μας αφορά και μας ενδιαφέρει άμεσα και μας επηρεάζει καθοριστικά, στο βαθμό που οι προτεινόμενες λύσεις έχουν να κάνουν με το ύψος των εισφορών και τη θέσπιση του λεγόμενου «ειδικού πόρου» και μάλιστα υπό την σαφή προϋπόθεση ότι ισχύουν μόνο εφόσον καλύπτουν όλες τις επιχειρήσεις ΜΜΕ της χώρας υπό οιαδήποτε μορφή λειτουργούν!

Επειδή η βλαπτική αυτή εξέλιξη αυτή αφορά την ίδια την επιβίωση της Περιφερειακής Τηλεόρασης η οποία όπως σας έχουμε εξηγήσει βρίσκεται σε οριακό σημείο, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές και προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε σε καμιά περίπτωση να ληφθούν αποφάσεις για μας χωρίς εμάς!

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η Περιφερειακή Τηλεόραση όχι μόνο δεν έχει ωφεληθεί στο παραμικρό από τις μέχρι σήμερα ισχύουσες ασφαλιστικές και άλλες ρυθμίσεις αλλά αντίθετα όλα αυτά τα χρόνια είχε τη μεγαλύτερη ασφαλιστική επιβάρυνση από όλους τους κλάδους επιχειρήσεων ΜΜΕ, όπως έχουμε αναλυτικά εξηγήσει στο Υπόμνημα των θέσεών μας,  και δεν είναι δίκαιο να συνεχίσει να επιβαρύνεται  δυσανάλογα.

Η Περιφερειακή τηλεόραση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να επιβαρυνθεί με κανένα νέο πρόσθετο πόρο η φόρο.

Αναγκαζόμαστε λοιπόν να επανέλθουμε στο όλο ζήτημα και να δηλώσουμε ότι η ΕΕΤΕΠ παραμένει στις προτάσεις που κατέθεσε με το προαναφερθέν Υπόμνημά της το οποίο και επισυνάπτουμε.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε αδιανόητο να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση από μεριάς Κυβέρνησης χωρίς προηγουμένως να ακουστεί η φωνή της Περιφερειακής Τηλεόρασης.

Αυτό δεν θα είναι μόνο θεσμικά και πολιτικά απαράδεκτο αλλά θα αποδειχτεί και πρακτικά και λειτουργικά αδιέξοδο.

Είμαστε έτοιμοι να σας εκθέσουμε και δια ζώσης τις απόψεις μας όποτε το κρίνετε πρόσφορο.