Επιστολή προς κο Λιβάνιο, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για τα ΜΜΕ

0
409

Έγγραφο σε PDF εδώ

ΠΡΟΣ: Κο Θεόδωρο Λιβάνιο
 Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για τα ΜΜΕ 

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2021
Αρ.πρωτ. 375                                                               

                            

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Εκ μέρους του ΔΣ και όλων των μελών της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας – ΕΕΤΕΠ, επιθυμούμε να σας εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια για την ανάληψη των νέων, υψηλών καθηκόντων σας και να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνετε.

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα δύσκολο έργο! Τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν τη σοβαρότερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας τους. Τα περιφερειακά ΜΜΕ και ιδιαίτερα η ναυαρχίδα τους η Περιφερειακή Ενημερωτική Τηλεόραση βρίσκονται σε ακόμη δυσκολότερη θέση καθώς η πανδημία ήρθε να σαρώσει κυριολεκτικά ότι είχε αφήσει όρθιο η δεκαετής οικονομική κρίση, με συνέπεια η τοπική αγορά, ο αποκλειστικός «αιμοδότης» των περιφερειακών ΜΜΕ, να έχει κυριολεκτικά αποσαρθρωθεί!

Όμως η Περιφερειακή Τηλεόραση, όπως επίσης απέδειξε η πανδημία είναι εκεί! Στις επάλξεις της ενημέρωσης, της πληροφόρησης, της ψυχαγωγίας, του πολιτισμού, της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής και κάθε έκφρασης της καθημερινότητας του πολίτη της «εκτός των τειχών» Ελλάδας. Αυτό το γνωρίζει καλά (και το αναγνωρίζει, τουλάχιστον στα λόγια) όλο το πολιτικό σύστημα, οι αυτοδιοικητικοί και κοινωνικοί φορείς, η εκκλησία και όλοι οι πολίτες της περιφέρειας.

Όμως αυτή η αναγνώριση, οι φιλόφρονες λόγοι και οι υποσχέσεις υποστήριξης δεν αρκούν πλέον! Χρειάζονται αποφάσεις και πράξεις.

Οι συζητήσεις με τον προκάτοχό σας Υπουργό αλλά και άλλους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες έχουν φτάσει πλέον σε ένα κρίσιμο σημείο. Έχει σωρευθεί ένα ενδιαφέρον υλικό τεκμηριωμένων προτάσεων για τη λύση πολλών από τα προβλήματα αυτά και  θεωρούμε αυτονόητο ότι οι συζητήσεις μαζί σας θα ξεκινήσουν από το σημείο που ήδη βρισκόμαστε.

Για ο σκοπό αυτό και για την κατά το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωσή σας για τα προβλήματα τις θέσεις και τις προτάσεις της Περιφερειακής Τηλεόρασης, σας αποστέλλουμε μαζί με την παρούσα επιστολή:

  1. Ένα συνοπτικό Σημείωμα Εργασίας με τα πλέον επείγοντα και οξυμμένα προβλήματα του κλάδου και το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα για καθένα από αυτά, και
  2. Ένα πλήρες και αναλυτικό Υπόμνημα που αποτυπώνει τα μεγέθη, την εικόνα και τα χαρακτηριστικά της Περιφερειακής Τηλεόρασης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς και τις θέσεις και τις προτάσεις του κλάδου γύρω από θέματα που συνδέοντα άμεσα ή έμμεσα με τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες της πολιτικής ηγεσίας.

 

Επίσης, επειδή ενδεχομένως το πρώτο θέμα που θα κληθείτε να χειριστείτε αφορά το Πολυνομοσχέδιο του προκατόχου σας για τα Ραδιοτηλεοπτικά , που εκκρεμεί για κατάθεση στη Βουλή, σας αποστέλλουμε το κείμενο των θέσεων που κατέθεσε η ΕΕΤΕΠ στη δημόσια διαβούλευση επί του Νομοσχεδίου.

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Η Ένωσή μας έχει αποδείξει στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια πως αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις σχέσεις της με την Πολιτεία και έχει καταξιωθεί ως ένας αξιόπιστος θεσμικός συνομιλητής και όχι ως ένας συνδικαλιστικός εκπρόσωπος παλαιού τύπου. Θέλουμε να ελπίζουμε πως με αυτό τον τρόπο μας βλέπει και μας αντιμετωπίζει και η Πολιτεία.

Προσβλέπουμε σε μια ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία και είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια γι αυτό.

Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος της υπηρεσιακής σας ενημέρωσης, συμβολή στην οποία είναι και τα κείμενα που σας στέλνουμε, και μόλις οι υποχρεώσεις σας το επιτρέψουν, θεωρούμε πως θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη μια συνάντηση μαζί σας, με όποια μορφή επιλέξετε, προκειμένου να συζητήσουμε τα όσα γραπτώς θέτουμε ήδη υπόψη σας.