Επιστολή σχετικά με την διαφωνία της ΕΕΤΕΠ με την τιμολογιακή πολιτική της DIGEA

0
382

(Αρ. Πρωτ. 176)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ανάστατος ολόκληρος ο κλάδος της περιφερειακής τηλεόρασης παρακολουθεί την εν εξελίξει νέα επίθεση της DIGEA ενάντια στην Περιφερειακή Τηλεόραση.

Πιθανότατα οι περισσότεροι έχετε ήδη λάβει γνώση των επιστολών της Εταιρείας με τις οποίες επιβάλλει μονομερώς για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες και εντελώς αυθαίρετα και αδικαιολόγητα, νέες αυξήσεις στην τιμολόγηση των υπηρεσιών της προς τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς, καθιστώντας το στις περισσότερες περιπτώσεις εξαιρετικά δυσβάστακτο έως και απαγορευτικό για τη συνέχιση της λειτουργίας των Σταθμών μας, μέσα στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά της Περιφέρειας και που όλοι, πλην της DIGEA και των μετόχων της τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας , γνωρίζουν και αναγνωρίζουν.

Και μάλιστα για να καταστήσει ακόμη σαφέστερο το «μήνυμά» της, προχωρά ακόμη και σε απομείωση του σήματος σε «απείθαρχους» Τ/Σ, οδηγώντας τους στο προσωρινό (;) κλείσιμο, όπως έγινε πρόσφατα με τη Σαμιακή Τηλεόραση!

Και όλα αυτά γίνονται την ώρα που είναι ακόμη ανοιχτός και δεν έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος της Ένωσής μας με την ΕΕΤΤ και τη DIGEA καθώς δεν μας έχουν παραδοθεί ακόμη εκ μέρους τους τα στοιχεία δικαιολόγησης του κόστους λειτουργίας άρα και χρέωσης που έχουμε

κατ’ επανάληψη ζητήσει και επίσης την ώρα που έχει συσταθεί με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, ειδική Ομάδα Εργασίας ακριβώς για τον έλεγχο των Ανώτατων Τιμών Χρέωσης στις προβαίνει μέχρι σήμερα αυθαίρετα και ανέλεγκτα η DIGEA.

Στην Ομάδα αυτή έχουμε ήδη παρέμβει με επιστολή αλλά και προσωπική επαφή και ίσως οι εσπευσμένες αυτές κινήσεις της DIGEA πασχαλιάτικα να εξηγούνται και εξ αυτού του λόγου, προκειμένου να δημιουργήσει τετελεσμένα ενόψει εξελίξεων που δεν θα είναι ευχάριστες γι αυτήν.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι ως Περιφερειακή Τηλεόραση να αντιδράσουμε μαχητικά, δυναμικά και με κάθε πρόσφορο τρόπο απέναντι στις καταδικαστικές αυτές πρακτικές για τον κλάδο.

Αμέσως μετά το Πάσχα σε ανοιχτή για όλους Σύσκεψη-Συνέλευση με την παρουσία έγκριτων νομικών και άλλων συμβούλων θα πάρουμε αποφάσεις για τον τρόπο, τις μορφές και τα μέσα της αντίδρασής μας. Στο μεταξύ είναι σκόπιμο να αξιοποιήσουμε την εορταστική περίοδο για να ενημερώσουμε σχετικά τους βουλευτές των περιφερειών μας, κάτι το οποίο θα κάνουμε βεβαίως πολύ πιο οργανωμένα και συντεταγμένα αμέσως μετά.

Όσοι υποτιμούν και αγνοούν την Περιφερειακή Ενημερωτική Τηλεόραση είναι ώρα να πάρουν ένα σκληρό μάθημα. Αρκεί να είμαστε όλοι μαζί. Ενωμένοι και αποφασισμένοι…
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος: Α. Δημητρίου
Ο Γεν. Γραμματέας: Γ. Σιμόπουλος