Ανοιχτή Επιστολή προς τους Δημάρχους της Περιφέρειας

0
444

Κυρίες και κύριοι Δήμαρχοι

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες σε πανηγυρικούς τόνους την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας με τον βαρύγδουπο τίτλο : «Εξασφάλιση της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας».

Ο Τίτλος τα λέει όλα: Η κάλυψη αφορά μόνο τα εθνικά κανάλια και όχι την Περιφερειακή Τηλεόραση η οποία για μια ακόμη φορά αγνοείται προκλητικά και μάλιστα για έναν σχεδιασμό που θα έπρεπε να ξεκινά από την ίδια!

Με απλά λόγια, η Κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του 5% περίπου του πληθυσμού που δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα κανάλια εθνικής εμβέλειας και αγνοεί το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές περιοχές της χώρας όπου το ποσοστό του πληθυσμού που δεν μπορεί να «πιάσει» τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι έως και δεκαπλάσιο!

Εμείς θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα νομικό, κοινωνικό και πολιτικό σκάνδαλο τις διαστάσεις του οποίου εσείς γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον.

Όχι μόνο γιατί ως η πλησιέστερη στον πολίτη Αρχή είστε οι πρώτοι αποδέκτες των παραπόνων και των διαμαρτυριών των κατοίκων αυτών που δεν μπορούν να δουν τα τοπικά τους κανάλια αλλά και γιατί γνωρίζετε από πρώτο χέρι τον  σημαντικό και αναντικατάστατο ρόλο που διαδραματίζει η Περιφερειακή Ενημερωτική Τηλεόραση για τους κατοίκους της «εκτός των τειχών» Ελλάδας.

Ιδιαίτερα η πολυφωνία και η ενημέρωση τραυματίζονται βαρύτατα χωρίς την Περιφερειακή Τηλεόραση! Οι κάτοικοι των προβληματικών και δυσπρόσιτων περιοχών που κυρίως αποτελούν τις «λευκές περιοχές» δεν έχουν ανάγκη από τα ριάλιτυ των εθνικών καναλιών! Έχουν ανάγκη από πρωτογενή ενημέρωση για τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, στην επικοινωνία, στη συγκοινωνία, στην παραγωγή, στις υποδομές, στις συνθήκες ζωής. Και έχουν επίσης ανάγκη από την προβολή των αιτημάτων τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων και τη μαχητική διεκδίκηση της λύσης τους.

Αυτή είναι μια πραγματικότητα που εσείς γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον γιατί τη βιώνετε καθημερινά.

Για το λόγο αυτό σας θεωρούμε φυσικούς συμμάχους και συμπαραστάτες στον αγώνα μας για να αποτραπεί αυτή η απαράδεκτη αγνόηση και υποβάθμιση της Περιφερειακής Τηλεόρασης.

Ζητάμε τη βοήθειά σας και την ενεργό συμμετοχή σας στον αγώνα αυτόν.

Οι δημοτικές αρχές, τα δημοτικά συμβούλια, τα Δ.Σ των ΠΕΔ και όλη η πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση των περιοχών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό, πρέπει να εκφράσουν την αντίθεσή τους για τον αποκλεισμό της Περιφερειακής Ενημερωτικής Τηλεόρασης από την κάλυψη με τηλεοπτικό σήμα των περιοχών αυτών και να ενώσουν τη φωνή της διαμαρτυρίας τους με τη δική μας για να ακουστεί δυνατά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και Τηλεόραση δεν είναι μόνο τα εθνικά κανάλια!

Είμαστε βέβαιοι ότι θεωρείτε τον αγώνα αυτόν και δικό σας αγώνα και περιμένουμε την ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας!