ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΕΤΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

0
369

Η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ), εκφράζει την ικανοποίησή της και χαιρετίζει τη χθεσινοβραδινή ψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας με την οποία ο Ειδικός Φόρος Τηλεόρασης μειώνεται και για την Περιφερειακή Τηλεόραση από 20% σε 5%.

Με τη ρύθμιση αυτή αποκαθίσταται μια εξόφθαλμη αδικία σε βάρος της Τηλεόρασης της Περιφέρειας η οποία ήταν η μόνη που μέχρι σήμερα επιβαρυνόταν με τον υψηλό συντελεστή καθώς εδώ και ένα χρόνο για όλες τις άλλες κατηγορίες των τηλεοπτικών ΜΜΕ, ίσχυε ο μειωμένος συντελεστής αυτού του φόρου!

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για «δώρο» ή χαριστική ρύθμιση αλλά για αποκατάσταση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού αφού η Περιφερειακή Τηλεόραση κινδύνευε και εξ αυτού του λόγου, να βρεθεί εκτός διαφημιστικής αγοράς.

Θεωρούμε μάλιστα ότι και αυτός ο μειωμένος συντελεστής ενώ έχει αμελητέα δημοσιονομική απόδοση, δημιουργεί την ίδια ώρα σοβαρά προβλήματα στην προσέλκυση της μικρής, τοπικής διαφήμισης που αποτελεί και τη βασική πηγή εσόδων του κλάδου και ως εκ τούτου διεκδικούμε την πλήρη κατάργησή του τουλάχιστον όσο αφορά την Περιφερειακή Τηλεόραση.

Εκφράζουμε δημόσια τις ευχαριστίες του κλάδου προς όσους συνέβαλλαν στην θέσπιση της ρύθμισης αυτής και δηλώνουμε ότι η Περιφερειακή Τηλεόραση θα συνεχίσει να εκπληρώνει με υψηλό αίσθημα ευθύνης την αποστολή της στο πλευρό του πολίτη της ελληνικής περιφέρειας.