ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΕΤΕΠ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

0
332

Αθήνα 14 Νοεμβρίου 2017

Αρ. πρωτ. 212

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

  ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟ   – ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΝΠΙΔ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ  > ΑΠΟ 45 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ τους ΕΞΑΙΡΕΣΑΝ!!

 

Η Περιφερειακή Τηλεόραση της χώρας δέχτηκε  ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα!

Ένας νέος (δήθεν) φόρος 2% επί του τζίρου ήρθε να προστεθεί στην ήδη εξοντωτική υπερφορολόγησή της. Αυτή τη φορά η αιτιολογία ήταν η «διάσωση» υποτίθεται του ΕΔΟΕΑΠ, του Ταμείου δηλαδή των δημοσιογράφων Αθηνών και Μακεδονίας από την ένταξη στο οποίο μάλιστα εξαιρείται το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιογράφων που απασχολούνται σήμερα στην Περιφερειακή Τηλεόραση και στις άλλες επιχειρήσεις ΜΜΕ στην περιφέρεια,  ενώ εντάσσονται υποχρεωτικά και χωρίς να ερωτηθούν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της Περιφέρειας.

Το  αποτέλεσμα θα είναι να έχουμε εργαζόμενους δύο ταχυτήτων κάτω από την ίδια στέγη, κάποιους που θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν προνόμια και άλλους ενταγμένους σε ένα Ταμείο με άδηλο και προβληματικό μέλλον, με  άγνωστες δυνατότητες εξυπηρέτησης και ανύπαρκτες υποδομές, ιδιαίτερα στην περιφέρεια!

Τα δυο περιφερειακά ασφαλιστικά ταμεία  ΝΠΙΔ,  ΤΕΑΣ και ΕΤΑΣ (Ηπείρου- Πελοποννήσου- Κρήτης και Θεσσαλίας)  προκλητικά  εξαιρέθηκαν από την συμμετοχή τους  στην επικουρική ασφάλιση του ΕΟΔΕΑΠ την στιγμή που διαθέτουν αποθεματικά πάνω από 45 εκ. ευρώ και δίδουν επικουρικές συντάξεις από 767 έως 863 ευρώ, προκλητικά  για την εποχή εφ’  άπαξ και  με τεράστια έξοδα λειτουργίας (ταξίδια ΓΣ- διαμονές- διοικητικά κλπ.) ενώ οι επιχειρήσεις μας των  ΜΜΕ της περιφέρειας  δεν εξαιρέθηκαν και  καλούνται να πληρώσουν ένα περίεργο φόρο επί  του κύκλου εργασιών που τον βάπτισαν «εργοδοτική εισφορά»

Ο νέος φόρος, η δήθεν «εργοδοτική εισφορά», είναι λίαν αμφίβολο ότι θα συμβάλλει στην «διάσωση» του ΕΔΟΕΑΠ, όσον αφορά τουλάχιστον την Περιφερειακή Τηλεόραση, την ίδια στιγμή θα αποτελέσει τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της υπέρμετρης και εξοντωτικής  φορολογικής επιβάρυνσης που υφίσταται σήμερα ο κλάδος με άμεση συνέπεια το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και τη δραματική συρρίκνωση της απασχόλησης. Θα δημιουργήσει δηλαδή περισσότερα προβλήματα από όσα υποκριτικά επιδιώκει να λύσει!

 

Υπενθυμίζουμε προς όσους κάνουν ότι το λησμονούν ότι η Περιφερειακή Τηλεόραση για πολλά χρόνια, σε αντίθεση με τα κανάλια εθνικής εμβέλειας και άλλοι που ωφελούνταν από το αγγελιόσημο, η κατάργηση του οποίου οδήγησε στην επιβολή του νέου φόρου, κατέβαλλαν κανονικά πλήρεις εργοδοτικές εισφορές για πολλά χρόνια οι οποίες μάλιστα με τις νέες ρυθμίσεις και παρά την επιβολή του φόρου, εμφανίζονται ιδιαίτερα αυξημένες!

Είναι αδιανόητο  τα περιφερειακά ΜΜΕ να καλούνται να πληρώσουν ακόμη και τις μαζικές προκαταβολές  του  εφ΄ άπαξ  των δημοσιογράφων εκτός περιφέρειας (έχει κατά κόρον συμβεί). Σήμερα  αυτοί που  ωφελήθηκαν διαθέτουν εκατομμύρια ευρώ σε αποθεματικά και οι ίδιοι αρνούνται να συμμετάσχουν  στην  απολύτως  θεμιτή προσπάθεια των συνάδελφων τους να σώσουν τον ΕΟΔΕΑΠ.

 

Η Κυβέρνηση αγνόησε πλήρως τις τεκμηριωμένες θέσεις μας που της κατατέθηκαν πολλές φορές προφορικά και γραπτά και αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη μιας εξοντωτικής για τις επιχειρήσεις Τύπου και ΜΜΕ όλης της χώρας και ιδιαίτερα της Περιφέρειας αλλά και μη αποδοτικής και απρόσφορης «ρύθμισης».

 

Άλλη μια απόδειξη της εχθρικής στάσης όλων των πολιτικών  απέναντι μας  είναι ότι σε πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση ουσιαστικά απάλλαξαν τους  σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας από τον ειδικό φόρο τηλεόρασης και αγνόησαν επιδεικτικά,  για μια φορά ακόμη την Περιφερειακή τηλεόραση.

 

Η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας, διαμαρτύρεται έντονα για την άδικη, παράλογη, παράνομη και εξοντωτική αυτή μεταχείριση της Περιφερειακής Τηλεόρασης και δηλώνει προς κατεύθυνση ότι θα αντιδράσει άμεσα με κάθε νόμιμο μέσο, ενώπιον κάθε αρμόδιου ελληνικού ή ευρωπαϊκού δικαστηρίου.