Αίτημα Μείωσης Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης στους Περιφερειακούς Τ/Σ

0
353

ΠΡΟΣ: κο Ευκλείδη Τσακαλώτο
Υπουργό Οικονομικών

ΚΟΙΝ: Κο Νίκο Παππά
Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Κο Λευτέρη Κρέτσο
Υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Αριθ. Πρωτ. 276
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2019

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Πριν λίγες μέρες εξαγγείλατε την πρόθεσή σας να προτείνετε και να θέσετε σε διαβούλευση δέσμη μέτρων για την ενίσχυση του έντυπου τύπου σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Με δεδομένη την εδώ και καιρό ισχύουσα μείωση του Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης από 20% σε 5% για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, τα συνδρομητικά και την δημόσια τηλεόραση, η ΜΟΝΗ κατηγορία ΜΜΕ στη χώρα που μένει χωρίς οιασδήποτε μορφής υποστήριξη ή ενίσχυση από την Πολιτεία ενόψει της νέας επιβάρυνσης με τον φόρο υπέρ ΕΔΟΕΑΠ, είναι η Περιφερειακή Τηλεόραση!

Αυτό δεν είναι μόνο άδικο αλλά και εξοντωτικό για τον κλάδο μας αφού δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού σε μια ήδη προβληματική για μας αγορά και ουσιαστικά μας θέτει εκτός αυτής! Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η αρμόδια πολιτική ηγεσία του ΥΨΗΠΤΕ και γι αυτό άλλωστε και συνηγορεί υπέρ της ικανοποίησής του αιτήματός μας.

Έχουμε θέσει δύο φορές υπόψη σας το ζήτημα αυτό με τις από 22/5/18 και 19/11/18 επιστολές μας (τις οποίες και επισυνάπτουμε) αλλά δεν λάβαμε καμία απάντηση εκ μέρους σας, έστω αρνητική. Αναγκαζόμαστε λοιπόν υπό την πίεση των συνθηκών να επανέλθουμε για μια ακόμη φορά στο αίτημά αυτό, που για μας είναι ζήτημα επιβίωσης!

Αυτή τη φορά όμως δεν μπορούμε πλέον, γιατί δεν έχουμε άλλες αντοχές, να περιμένουμε επί μήνες την όποια απάντησή σας. Αν μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός Φεβρουαρίου η Πολιτεία συνεχίσει να αγνοεί το αίτημά μας, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης με κάθε πολιτικό, επικοινωνιακό ή νομικό μέσο.

Επειδή γνωρίζετε ότι έχουμε υπερβεί όλα τα όρια υπομονής και αντοχής, ελπίζουμε πως δεν θα θεωρήσετε τη στάση μας αυτή ως «εκβιαστική» ή «τελεσιγραφική» αλλά όπως πράγματι είναι, ως στοιχειώδες δηλαδή καθήκον υπεράσπισης των ζωτικών και νομίμων δικαιωμάτων ενός κλάδου με ιστορική αποστολή και διαχρονική προσφορά στους κατοίκους της ελληνικής περιφέρειας.

Περιμένουμε την απάντησή σας ή την δημόσια τοποθέτησή σας ή εν τέλει την οριστική λύση του προβλήματος (όπως άλλωστε μας έχετε υποσχεθεί) και υποβάλλουμε για μια ακόμη φορά το αίτημα για μια συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε και δια ζώσης για τις σοβαρότατες διαστάσεις του όλου θέματος.